Tips från Decubal! Låt din hud njuta av semestern

Sommaren är härlig men aktiviteter i solen och på stranden kan torka ut huden och göra torr hud ännu torrare. Om du kommer ihåg att ge din hud lite extra omtanke kan du njuta fullt ut av semestern. Decubal hudvårdsserie i ny uppdaterad design hjälper till att hålla huden mjuk och smidig.

Decubal hudvårdsserie erbjuder experthjälp för torr och känslig hud. Den består av milda och mjukgörande produkter fria från parfym, färgämnen och parabener. Från 2014 har serien fått en ny uppdaterad design som gör det lättare att välja rätt produkter. Här har vi samlat några råd för mjukare sommarhud.

  • Använd solskyddsfaktor

Ta lite extra hand om dig själv och din familj under soliga sommardagar. Använd solkräm och sollotion med UVB-och UVA-skydd och kom ihåg att applicera ett nytt lager efter bad, likaså efter att du torkat dig med handduk. Komplettera gärna med solstick med hög solskyddsfaktor på extra utsatta ställen såsom näsa, läppar och örsnibbar.

  •  Vårda hår och hårbotten

Sol och bad kan göra håret torrt och slitet. Kom ihåg att använda solhatt eller keps som skydd mot solen. Tvätta håret med ett milt schampo och använd Decubal Dry Scalp Treatment när du behöver en vårdande och lugnande hårbottenkur.

  •  Ta hand om ansiktet

Ansiktet är oftast mer utsatt för sol, vind och regn än resten av kroppen. Håll huden mjuk och smidig med hjälp av en mild rengörare, till exempel Decubal Face Wash. Ett gott råd är att använda en närande, återuppbyggande och fuktgivande ansiktskräm, till exempel Decubal Face Vital Cream som stimulerar hudens nybildning.

  •  Rengör kroppen med milda produkter

Sol, sand och saltvatten har en uttorkande effekt på huden. Därför är det bra att rengöra kroppen ordentligt efter en dag på stranden med en mild produkt som återfuktar huden och motverkar uttorkning, till exempel Decubal Shower & Bath Oil. Häll en liten mängd i handen eller på en svamp och tillsätt vatten för att få ett rikligt mjukt lödder.

  •  Ge huden svalka

Låt inte solbrännan förstöra din semester. Alltför intensiv solexponering kan ge upphov till klåda och brännande hud. Även insektsbett kan ge sveda. Decubal Anti-Itch Gel lugnar, kyler ner och återfuktar irriterad hud. Använd den tillsammans med en lite fetare behandlande kräm, till exempel Decubal Original Clinic Cream, för att ge din hud en den perfekta omtanken efter en dag i solen.

Decubalprodukterna som ger mjukare sommarhud

Shower & Bath Oil – mjukgörande duscholja

Decubal Shower & Bath Oil är en mild dusch- och badolja med naturliga oljor för torr hud. Duscholjan kan användas ofta utan att torka ut huden. Innehåller jojobaolja, E-vitamin samt kamomill i kombination med milda tensider som gör huden både ren och mjuk. Fetthalt: 47 %. Rek. konsumentpris: 79 kronor/200 ml och 159 kronor/500 ml.

Face Wash – mild ansiktsrengörare

Decubal Face Wash är ett fuktighetsbevarande tvättskum för torr och känslig hud som kan användas morgon och kväll. Den rengör huden effektivt utan att torka ut och skummet har en mousseliknande konsistens som känns lätt och mjuk mot huden. Decubal Face Wash innehåller glycerin som tillför fukt och pantenol som vårdar huden. Utan fett. Rek. konsumentpris: 79 kr/150 ml.

Face Vital Cream – fuktgivande för ansiktet

Decubal Face Vital Cream är en närande, återuppbyggande och fuktgivande ansiktskräm speciellt framtagen för torr hud. Krämen är baserad på ceramider och innehåller fria fettsyror och kolesterol som är hudidentiska fettämnen som bygger upp huden. Därutöver innehåller den B3-vitamin som stimulerar hudens nybildning. Krämen är behaglig och smälter in i ansiktet utan att kladda vilket gör den lämplig att använda under makeup. Fetthalt: 18 %. Rek. konsumentpris: 99 kronor/50 ml.

Dry Scalp Treatment – vårdande hårbottenkur

Decubal Dry Scalp Treatment är en vårdande och lugnande hårbottenkur för torr och irriterad hårbotten. Den innehåller mentol som ökar blodcirkulationen samt pantenol och veteextrakt som vårdar den torra huden och lindrar klåda. Används 1-2 gånger i veckan eller efter behov. Fetthalt: 9 %. Rek. konsumentpris: 94 kr/150 ml.

Anti-Itch Gel – fuktgivande och lugnande gel

Decubal Anti-Itch Gel är en fuktgivande och lugnande gel för känslig och ömtålig hud. Den innehåller glycerin och vitamin B5 som har en fuktighetsgivande och lugnande effekt. Anti-Itch Gel dämpar klåda vid torr och irriterad hud. Gelen går snabbt in i huden och kan användas varje dag. Utan fett. Rek. konsumentpris: 69 kr/100 ml.

Decubal Original Clinic Cream – klassikern för torr hud

Decubal Clinic Cream skyddar och återfuktar torr och känslig hud och kan användas från topp till tå av hela familjen. Clinic Cream är rik på det mjukgörande ämnet glycerin och det naturliga fettämnet lanolin, som hjälper krämen att snabbt tränga in i huden. 97 % av användarna upplever att Clinic Cream hjälper mot deras torra hud. Fetthalt: 38 %. Rek. konsumentpris: 52 kronor/100 g, 94 kronor/250 g, 189 kronor/475 g pump.

 

Visade produkter

Du har inte visat några produkter ännu.