Torr hud behöver fett

När huden innehåller för lite fett och vatten blir den torr och kan fjälla och klia. Om du använder en kräm med hög fetthalt får huden en skyddande barriär som gör att fukten stannar kvar i huden. Fettet i feta krämer fyller upp mellan de yttre hudcellerna och gör huden tätare, vilket förhindrar att vatten avdunstar. De fuktgivande ingredienserna går djupare in i huden och hjälper till att binda vatten. Tillsammans hjälper de huden att bli mjuk och smidig igen.

Feta krämer kan användas över hela kroppen, men till ansiktet passar ofta en kräm med lägre fetthalt bättre, eftersom huden där är mycket tunnare än på resten av kroppen. I Decubals sortiment ingår även en ansiktsprodukt som ger näring och hjälper till att återställa torr hud.

https://decubal.se/produkt/ansikte

Fetthalten spelar roll

Även om en fet kräm stannar kvar på huden längre än krämer med lägre fetthalt, nöts den bort efter ungefär 6–8 timmar, bland annat genom vatten. Olika personer har självklart olika behov, men en god regel är att smörja in huden två gånger om dagen för att se till att huden hela tiden har en skyddande barriär. Kom ihåg att ju mindre fett krämen innehåller, desto oftare behöver du smörja in dig. Decubals sortiment innehåller ett urval av feta krämer.

Decubal clinic cream (38 % fett) – Kräm för dagligt bruk som ger näring och fukt till torr och känslig hud. Läs mer

Decubal lipid cream (70 % fett) – För mycket torr och problematisk hud. Läs mer

Decubal intensive cream (70 % fett) – Reparerar mycket torr hud genom att tillföra hudidentiska ämnen. Läs mer

Decubal lips & dry spots balm (99 % fett) – Närande salva för torra områden. Läs mer

 

Visade produkter

Du har inte visat några produkter ännu.