Torr hud? Här är tipsen för hela familjen

Bebisar, barn och vuxna – alla kan drabbas av torr hud. Att hålla huden mjuk och fri från sprickor och irritationer är viktigt för att må bra. Här har vi samlat torr hud-tipsen för hela familjen.

Hudens fuktighet regleras av sig självt i normal hud. Men om huden är torr, känslig eller kanske till och med sprucken behöver den hjälp med att återfuktas och mjukgöras för att nya problem ska kunna förebyggas.

1. Hudvård för badrummet

Nyfödda barn har ett naturligt skydd av huden så det finns ingen anledning att skynda med det första badet. Den första tiden räcker det att använda en mjuk tvättlapp. Decubal shower & bath oil är en dusch­ och badolja fri från tvål eftersom tvål ofta kan torka ut huden. Den innehåller istället milda rengörande ingredienser och naturliga oljor som mjukgör och vårdar huden. Oljan är vattenlöslig och passar utmärkt som en rengörings­ och badprodukt för hela familjen – oavsett om man föredrar duschen eller badkaret.

Tips!

Barnets badvatten bör vara 35–37°C. Använd gärna en badtermometer för att temperera rätt. Tänk också på att inte själv duscha eller bada för hett eftersom det torkar ut huden.

2. Blöjbyten och hudirritation

Använd ljummet vatten när du tvättar huden vid blöjbyte. En mild tvål eller Decubal shower & bath oil passar bra när barnet har bajsat. Om huden är hel och fin behöver du inte använda någon kräm, men om den är röd kan du smörja barnet med en fet kräm. Vi rekommenderar Decubal original clinic cream med 38 % fetthalt och Decubal lipid cream med 70 % fetthalt om barnet behöver en extra fet kräm.

Tips!
Torka barnets hudveck noga efter tvätt och bad för att undvika hudirritationer. Skulle huden bli mycket röd och irriterad kan du använda en zinksalva som ger extra skydd.

3. Ta hand om torra läppar

Torra och nariga läppar drabbar inte bara vuxna – det är också vanligt hos barn. För många barn gör det ont och det är svårt att inte slicka sig om munnen, vilket förvärrar problemen. Decubal lips & dry spots balm är en fet salva som vårdar och skyddar läpparna hos både barn och vuxna. Använd den flitigt ett par dagar när problemen uppstår och därefter i förebyggande syfte.

Tips!
Under den kalla årstiden såväl som när vi börjar vara ute mer och njuta av de första solstrålarna eller sitter i luftkonditionerade kontorsrum kan läppar och hud behöva lite extra vård. Ha alltid en liten tub fet kräm nära tillhands.

4. Vårda dina händer

Många föräldrasysslor sliter på händerna. När man byter blöjor och tvättar händerna ofta är det vanligt att huden på händerna blir torr och fjällande. I vissa fall kan också smärtsamma hudsprickor uppstå. Använd en mild handtvål utan parfym och se till att smörja in händerna varje gång du haft dem i vatten.

Visade produkter

Du har inte visat några produkter ännu.