5 vanliga frågor och svar om huden

Vintern och kylan sätter sina spår. Inte minst på huden som gärna blir torr och stram den här årstiden. Men hur ska man skydda den på bästa sätt och kan man använda för mycket hudkräm? Här får du svaren på några vanliga frågor.

Ska man använda annorlunda produkter på sommaren jämfört med vintern?

Ofta behöver man en lite mindre fet kräm/lotion på sommaren. På vintern brukar man behöva en kräm med högre fettinnehåll. Men allt hänger egentligen på hur torr hud man har. Bäst är att prova sig fram till rätt produkt.

Hur ofta ska jag smörja?

Så ofta du behöver och åtminstone varje gång du har badat eller duschat.

Bör man skydda huden mot kyla på något sätt?

Är det mycket kallt bör man skydda huden, gärna med en fet kräm som innehåller lite vatten. I det fallet är Decubal Lipid Vream ett riktigt bra alternativ. Det är också viktigt att täcka och skydda huden med vantar, mössa etc.

Ta hand om din hud! Fler smarta tips hittar du här.

Kan man överanvända hudkräm och bli beroende?

Det pågår forskning och diskussion kring detta. Forskningen sker ofta på normal hud, med normal fettproduktion, och då är det eventuellt så att huden kan bli beroende. Men har man torr hud så producerar ju inte huden tillräckligt med fett själv och då behöver man kräm för att hålla hudbarriären frisk så att fukten stannar i huden. Därför är smörjning med kräm ett måste för dem med torr och mycket torr hud.

Vilken hudtyp har du? Testa här

Varför är det inte bra för huden att tvätta sig för mycket?

Överdrivet duschande och handtvättande kan förvärra besvären med torr hud. Tvål och vatten löser upp det fett i hudensom normalt hindrar fukt från att avdunsta. Att smörja sig med fet kräm eller lotion efter tvätt är viktigt. Har man torr hud kan det också vara en god idé att ta lite kortare bad med mindre hett vatten.

Decubal har tagits fram i samarbete med dermatologer för vård av torr och känslig hud. Produkterna är milda, mjukgörande och innehåller ingredienser som tillför näring och återfuktar huden. Alla Decubals produkter är fria från parfym, färgämnen och parabener. Finns på ditt apotek.

Visade produkter

Du har inte visat några produkter ännu.