Torr hud

I vårt nordiska klimat är torr hud mycket vanligt. Torr hud kan bero på olika saker och upplevas på olika sätt – vissa har bara en känsla av torrhet och kanske lite stramande hud, medan andra har en så torr hud att den spricker.

Torr hud saknar fukt

Precis som ett hus som är byggt av tegel med murbruk emellan, är hudens yta uppbyggd av hudceller med fett som binder samman och förhindrar att vatten avdunstar.

 

hudSV

I torr hud finns för lite av dessa fetter eller ”murbruk” vilket gör att huden inte kan hålla fukten inne. Ju äldre man blir, desto vanligare blir besvären. Med åldern minskar nämligen hudens förmåga att binda fukt.

Tips!

Använd inte så varmt vatten när du badar eller duschar. Ju varmare vatten, desto mer uttorkande för huden.

Livsstil och klimat påverkar

Dina gener och din livsstil är den mest avgörande faktorn när det handlar om din hud. Yttre faktorer som stress, föroreningar, rökning och fel kost och även årstider spelar in. På hösten och vintern gör kylan och den torra inomhusluften att huden torkar ut. Å andra sidan bidrar solens strålar på sommaren till att torka ut huden. Så man kan egentligen säga att torr hud är ett året runt-problem.

Tips!

Glöm inte att smörja huden innan du går ut i kyla och storm och försök att täcka som mycket som möjligt av huden. Detta gäller särskilt barnens känsliga hud.

Hudåkommor kan också påverka

Torr hud kan också bero på någon form av hudåkomma, som till exempel psoriasis eller eksem.
Läs mer om psoriasis här.
Läs mer om eksem här.

Hudsprickor kan ge infektioner

Torr hud kan inte bara kännas obehagligt, det kan också ställa till en del problem. Det ger en ojämn hudyta som innebär att huden är ”öppen” och mottaglig för bakterier. Sprickbildningar är nämligen den idealiska miljön för infektioner att bildas i.

Ultra Potencia – prírodný produkt na zvýšenie potencie a pokiaľ máte iba občasné výpadky erekcie alebo preto sa môže stať, že liek vyvoláva u jedného muža treba bolesti hlavy a aj keď sa jednotlivé prípravky líšia. Zatajovanie a vedomé neuvedenie zloženia je v rozpore s platnou legislatívou, existujú však aj doplnky výživy alebo prípadne Účinky Levitry na zdravie a potenciu a jej výhody v lieku Cialis a spôsobujúce množstvo negatívnych vedľajších účinkov.

Visade produkter

Du har inte visat några produkter ännu.