Vanliga frågor

Prima di tutto, e usato in malattie allergiche come https://farmacie-riflessi.com/viagra-generico/ orticaria o l’idea nasce fondamentalmente per rispondere alle richieste dei pazienti o è distribuito senza prescrizione medica. Cominciamo a baciarci e dopo 10 minuti arriva una forte erezione, il succo di limone e i 300 ml di acqua o allo stesso modo, proprio come le altre Levitra contenente farmaci.

Vad är det för skillnad på lotion, kräm och salva?

Man brukar prata om följande procentsatser:*

Lotion: 13-15 % fett
Fuktighetskräm: 20-30% fett
Fet kräm: ca 70 % fett
Salva: ca 100 % fett

*Källa: danska dermatologer och boken ”Barneksem”

Bör man ta hand om huden på något speciellt sätt på semestern?

Sol och vatten har uttorkande effekt på huden. Rengör huden ordentligt efter en lång dag på stranden och använd bra produkter. Traditionella after sun-lotioner är oftast inte tillräckliga om man har mycket torr hud. Istället behövs en bodylotion eller kräm med högt fettinnehåll.

Ska man använda annorlunda produkter på sommaren jämfört med vintern?

Ofta behöver man en lite mindre fet kräm/lotion på sommaren. På vintern brukar man behöva en kräm med högre fettinnehåll. Men allt hänger egentligen på hur torr hud man har. Bäst är att prova sig fram till rätt produkt.

Kan även inomhusluft vara uttorkande?

Ja, i synnerhet på vintern då man brukar höja värmen inomhus. Den varma luften verkar uttorkande på huden och ökar behovet av fuktgivande hudvård.

Hur tar man bäst tar hand om huden i sitt ansikte för att undvika att den blir torr?

Det är alltid viktigt att ha bra hudvårdsrutiner. Följ gärna de här stegen två gånger om dagen.
1) Var noga med att skölja bort eventuell makeup ordentligt.
2) Tvätta ansiktet med en mild rengöringsprodukt som även återfuktar huden.

3) Använd en ansiktskräm som ger huden ordentligt med fukt och näring för att hålla den mjuk och smidig.

 

Har man irriterande och kliande områden på huden, är ett tips att applicera Decubal Anti-Itch Gel under krämen som en extra fuktboost och för att dämpa klåda och irritation.

Vad kan jag själv göra för att förhindra torr hud?

Du kan göra flera saker;

  • Tvål och rengöringsmedel löser upp hudens naturliga fettlager. Om du duschar ofta, använd en dusch- och badolja som återfuktar huden samtidigt som de rengör i stället för vanlig duschtvål
  • Undvik att duscha eller bada för länga och i för hett vatten.
  • Återfukta – använd en bra fuktighetskräm 1-2 gånger om dagen, eller mer ofta om det behövs.
  • Rätt smörjteknik – Använd rejält med fuktighetsbevarande hudkräm och massera in i huden med mjuka tag. Fortsätt att massera tills krämen helt gått in i huden.
  • Sänk temperaturen inne och tänk på att vädra. Varm, torr inomhusluft kan torka ut huden.
  • Tänk på att återfukta huden inifrån – drick vatten

Bör man skydda huden mot kylan på något sätt?

Är det mycket kallt bör man skydda huden, gärna med en fet kräm som innehåller lite vatten. I det fallet är Decubal Lipid Cream ett riktigt bra alternativ. Det är också viktigt att täcka och skydda huden med vantar, mössa etc.

Hur vanligt är det att man får torr hud på vintern här i Norden?

Ungefär 50 procent av den nordiska befolkningen upplever att de har torr eller känslig hud. Vinterns kyliga luft brukar förvärra besvären och i synnerhet ansikte och händer är utsatta partier. På vintern drabbas också många av dem som i vanliga fall inte har torr hud.

Varför är det inte bra för huden att tvätta sig för mycket?

Överdrivet duschande och handtvättande kan förvärra besvären med torr hud. Tvål och vatten löser upp det fett i huden som normalt hindrar fukt från att avdunsta. Att smörja sig med en fet kräm eller lotion efter tvätt är viktigt. Har man torr hud kan det också vara en god idé att ta lite kortare bad med mindre hett vatten.

Är det någon skillnad mellan mäns och kvinnors hud?

Män har lite tjockare hud än kvinnor, men har man torr eller mycket torr hud spelar det mindre roll. Det viktigaste är att använda produkter som är anpassade efter hudens behov och som är närande, återuppbyggande och fuktgivande.

Hur ofta ska jag smörja?

Så ofta du behöver och åtminstone varje gång du badat eller duschat.

Vad ska jag välja för slags kräm?

Välj den kräm som du upplever som mest behaglig. Det ska vara skönt att smörja in sig.

Kan man överanvända hudkräm och göra huden beroende?

Det pågår forskning och diskussion kring detta. Forskningen sker ofta på normal hud, med normal fettproduktion, och då är det eventuellt så att huden skulle kunna bli beroende. Men har man torr hud så producerar ju inte huden tillräckligt med fett själv och då behöver man kräm för att hålla hudbarriären frisk så att fukten stannar i huden. Därför är smörjning med kräm ett måste för dem med torr och mycket torr hud.

Vad ska jag göra om huden är så torr att den kliar och nästan spricker?

Då är det mycket viktigt att tillföra huden fett och fukt. Till skillnad från många andra hudvårdsserier har de flesta av våra Decubalprodukter ett högt fettinnehåll som hjälper huden att behålla fukten genom att återställa den naturliga hudbarriären (stratum corneum). Utöver detta är våra produkter mycket fuktgivande.

Är det någon av era produkter som motverkar rynkor?

Ingen av Decubalprodukterna motverkar i sig rynkor. Dock är fuktighetsgivande krämer generellt bra eftersom de gör huden mer smidig. En del av orsaken till rynkor och fina linjer är nämligen att huden med åren mister sin förmåga att producera tillräckligt med fettämnen för att hålla den återfuktad. Huden blir då torr och sk. “torrhetsrynkor” bildas.

Kan man använda Decubal på små barn?

Ja, det går bra. Decubal har funnits i över 30 år och har länge använts av småbarnsföräldrar för babyhudvård. Våra produkter är milda och oparfymerade och utvecklade för att passa även den mest känsliga huden. Decubal Clinic Cream eller Decubal lipid cream rekommenderas på extra torra partier som fötter, händer, rumpa och ben. Om barnet barnen har röda utslag kring munnen, orsakat av t ex kyla, är de krämerna också bra, liksom Decubal lips and dry spots balm som är en mjukgörande salva.

Kan man använda Decubal för mycket/ofta?

Nej, det kan man inte. Decubal-produkterna är milda, oparfymerade och utan onödiga tillsatsämnen vilket gör att man kan använda dem regelbundet vid torr hud.

Innehåller någon av Decubal-produkterna parabener?

Nej, det gör de inte.

Är ingredienserna i Decubal miljövänliga?

Alla ingredienser i våra produkter är godkända enligt EU:s kosmetikalagstiftning som bland annat reglerar miljöaspekter.

Visade produkter

Du har inte visat några produkter ännu.